Společně s anglickou slaninou opečeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampiony, ananas nakrájený na kousky a zalijeme šlehačkou. Krátce dusíme asi 5 minut a přisypeme na kousky rozdělenou nivu. Necháme přiklopené dusit, až se niva rozpustí. Dochutíme podle potřeby originál kořením na krůtu.
Ingrediencí můžete podle chuti i přidat. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo americké brambory.
II. varianta: prsa naklepeme, okořeníme, poklademe plátky anglické, kolečkem ananasu a kouskem nivy. Zatočíme do roládky, sepneme párátkem a položíme na lehce vymaštěný pekáč. Roládky zasypeme nakrájenými žampiony a zalijeme šlehačkou. Pečeme přiklopené asi 3/4 až 1 hodinu.
Oba recepty jsou výtečné, jen doba přípravy se liší.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové