Společně s anglickou slaninou opečeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampiony, ananas nakrájený na kousky a zalijeme šlehačkou. Krátce dusíme asi 5 minut a přisypeme na kousky rozdělenou nivu. Necháme přiklopené dusit, až se niva rozpustí. Dochutíme podle potřeby originál kořením na krůtu.
Ingrediencí můžete podle chuti i přidat. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo americké brambory.
II. varianta: prsa naklepeme, okořeníme, poklademe plátky anglické, kolečkem ananasu a kouskem nivy. Zatočíme do roládky, sepneme párátkem a položíme na lehce vymaštěný pekáč. Roládky zasypeme nakrájenými žampiony a zalijeme šlehačkou. Pečeme přiklopené asi 3/4 až 1 hodinu.
Oba recepty jsou výtečné, jen doba přípravy se liší.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem