Společně s anglickou slaninou opečeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampiony, ananas nakrájený na kousky a zalijeme šlehačkou. Krátce dusíme asi 5 minut a přisypeme na kousky rozdělenou nivu. Necháme přiklopené dusit, až se niva rozpustí. Dochutíme podle potřeby originál kořením na krůtu.
Ingrediencí můžete podle chuti i přidat. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo americké brambory.
II. varianta: prsa naklepeme, okořeníme, poklademe plátky anglické, kolečkem ananasu a kouskem nivy. Zatočíme do roládky, sepneme párátkem a položíme na lehce vymaštěný pekáč. Roládky zasypeme nakrájenými žampiony a zalijeme šlehačkou. Pečeme přiklopené asi 3/4 až 1 hodinu.
Oba recepty jsou výtečné, jen doba přípravy se liší.
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát