Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme plátkem slaniny a spíchneme párátkem. Na rozpáleném oleji řízky opékáme zhruba 12 minut. Odstavíme a udržujeme v teple. Výpek zalijeme bujónem a citronovou šťávou. Uvedeme do varu a lehce zahustíme solamylem. Podáváme s omáčkou a brokolicí, bílým chlebem nebo bagetou.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát