krůtí rizoto

2.71

hodnoceno: 17
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 250
      g dlouhozrnná rýže
    • podravka
    • 1
      lžíce olej
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod.
  • Rýži propláchneme 2 x vařící vodou a 2 x studenou vodou, abychom se zbavili škrobu, necháme okapat.
  • V kastrolu, ve kterém budeme rizoto dělat, zpěníme na sádle nahrubo nakrájenou větší cibuli, dokud nezesklovatí, přidáme propláchnutou a okapanou rýži a osmahneme ji. Odstavíme a přidáme 2 skleničky moravanky bez feferonek, cibulky a okurky překrojíme, osolíme, přidáme sladkou červenou papriku, aby mělo rizoto barvu, dochutíme podravkou. Zalijeme 1/2 litrem vývaru z krůtího masa a za občasného zamíchání přivedeme do varu. Když se začne krůtí rizoto vařit, zakryjeme poklicí a dáme na 20 minut do trouby dusit. Jestliže není rýže po 20 minutách dost měkká, vrátíme ji do trouby, ale nezakrýváme, necháme ji odpařit.
  • Krůtí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a s okurkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: