Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod.
Rýži propláchneme 2 x vařící vodou a 2 x studenou vodou, abychom se zbavili škrobu, necháme okapat.
V kastrolu, ve kterém budeme rizoto dělat, zpěníme na sádle nahrubo nakrájenou větší cibuli, dokud nezesklovatí, přidáme propláchnutou a okapanou rýži a osmahneme ji. Odstavíme a přidáme 2 skleničky moravanky bez feferonek, cibulky a okurky překrojíme, osolíme, přidáme sladkou červenou papriku, aby mělo rizoto barvu, dochutíme podravkou. Zalijeme 1/2 litrem vývaru z krůtího masa a za občasného zamíchání přivedeme do varu. Když se začne krůtí rizoto vařit, zakryjeme poklicí a dáme na 20 minut do trouby dusit. Jestliže není rýže po 20 minutách dost měkká, vrátíme ji do trouby, ale nezakrýváme, necháme ji odpařit.
Krůtí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a s okurkou.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku