Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod.
Rýži propláchneme 2 x vařící vodou a 2 x studenou vodou, abychom se zbavili škrobu, necháme okapat.
V kastrolu, ve kterém budeme rizoto dělat, zpěníme na sádle nahrubo nakrájenou větší cibuli, dokud nezesklovatí, přidáme propláchnutou a okapanou rýži a osmahneme ji. Odstavíme a přidáme 2 skleničky moravanky bez feferonek, cibulky a okurky překrojíme, osolíme, přidáme sladkou červenou papriku, aby mělo rizoto barvu, dochutíme podravkou. Zalijeme 1/2 litrem vývaru z krůtího masa a za občasného zamíchání přivedeme do varu. Když se začne krůtí rizoto vařit, zakryjeme poklicí a dáme na 20 minut do trouby dusit. Jestliže není rýže po 20 minutách dost měkká, vrátíme ji do trouby, ale nezakrýváme, necháme ji odpařit.
Krůtí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a s okurkou.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky