Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod.
Rýži propláchneme 2 x vařící vodou a 2 x studenou vodou, abychom se zbavili škrobu, necháme okapat.
V kastrolu, ve kterém budeme rizoto dělat, zpěníme na sádle nahrubo nakrájenou větší cibuli, dokud nezesklovatí, přidáme propláchnutou a okapanou rýži a osmahneme ji. Odstavíme a přidáme 2 skleničky moravanky bez feferonek, cibulky a okurky překrojíme, osolíme, přidáme sladkou červenou papriku, aby mělo rizoto barvu, dochutíme podravkou. Zalijeme 1/2 litrem vývaru z krůtího masa a za občasného zamíchání přivedeme do varu. Když se začne krůtí rizoto vařit, zakryjeme poklicí a dáme na 20 minut do trouby dusit. Jestliže není rýže po 20 minutách dost měkká, vrátíme ji do trouby, ale nezakrýváme, necháme ji odpařit.
Krůtí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a s okurkou.
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette