Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na kolečka, špenát očistíme a oddělíme na jednotlivé lístky. Vše přidáme k masu. Promícháme, mírně osolíme, případně opepříme, přidáme strouhaný zázvor a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.
Pečeme 1 hodinu, poté přilijeme smetanu na vaření nebo ke šlehání a ještě 1/4 až 1/2 hodinu pečeme.
Podáváme s bramborem. Špenát můžeme nahradit třeba hráškem nebo zelenou paprikou.
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky