Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přilisujeme oloupaný česnek. Šalvěj opereme, osušíme, nadrobno posekáme a s marinádou přidáme k masovým kostkám. Masovou směs necháme přikrytou asi 1 hodinu rozležet.
Odleželé maso napichujeme střídavě na špíz s cherry rajčaty, případně jinou zeleninou. Opékáme na grilu nebo na pánvi.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník