Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct. Podléváme. Asi po hodině vložíme nakrájená rajčata, hrášek (jedna malá plechovka 200 ml) a cibuli. Jakmile je to hotové, maso vyjmeme a slijeme šťávu do hrnce. Rozmixujeme ji na omáčku. Přidáme hořčici a necháme projít varem. Maso naporcujeme a zalijeme omáčkou.
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky