Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na měsíčky. Na každý plátek na slaninu položíme měsíček jablka, který posypeme skořicí a bílým pepřem a kousek debrecínského párku. Zavineme do závitku a sepneme párátkem.
Ze všech stran zprudka opečeme na pánvi a vložíme do pekáčku. Posypeme zázvorem, zalijeme smetanou a dáme péct při 170 °C na 45 minut. V průběhu opékání jednou nebo dvakrát otočíme. Poté zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby dopéct na 200 °C, než se ze sýra vytvoří kůrčička.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny