Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na měsíčky. Na každý plátek na slaninu položíme měsíček jablka, který posypeme skořicí a bílým pepřem a kousek debrecínského párku. Zavineme do závitku a sepneme párátkem.
Ze všech stran zprudka opečeme na pánvi a vložíme do pekáčku. Posypeme zázvorem, zalijeme smetanou a dáme péct při 170 °C na 45 minut. V průběhu opékání jednou nebo dvakrát otočíme. Poté zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby dopéct na 200 °C, než se ze sýra vytvoří kůrčička.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči