Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát – voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Přidáme na drobno nakrájené papriky, krátce osmahneme, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájená rajčata a ochutíme bazalkou. Zahustíme rajčatovým protlakem a dochutíme sojovou omáčkou. Směs nalijeme na bulgur a posypeme sýrem.
Rychlý oběd nebo večeře, suroviny dávkujeme podle chuti. Na začátku lze přidat na kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem