Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát – voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Přidáme na drobno nakrájené papriky, krátce osmahneme, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájená rajčata a ochutíme bazalkou. Zahustíme rajčatovým protlakem a dochutíme sojovou omáčkou. Směs nalijeme na bulgur a posypeme sýrem.
Rychlý oběd nebo večeře, suroviny dávkujeme podle chuti. Na začátku lze přidat na kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka