Buchtičky s krémem

Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
3.17
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Krém: máslo a zkaramelizované salko vyšleháme, přidáme trochu rumu. … více o Buchta s karamelovým krémem
Z křídel odřízněte špičky a v kloubu je rozřízněte. Osušte, osolte a smažte v dostatečném množství oleje dozlatova, asi… více o Buvolí křídla
Měsíc únor sice v sobě nese naději a příslib jara, přesto se často cítíme unavení. Důvodem… Celý článek
Venku je opravdu zima a možná už nestačí, že si vezmete ještě tlustší svetr a bundu. K tomu,… Celý článek
Pracovní týden bývá náročný, a tak může být nad naše síly vymýšlení vydatných obědů a večeří… Celý článek
Křen vám pořádně protáhne nos a vžene slzy do očí. Staří Řekové věřili, že bystří rozum. Je… Celý článek
Hlívu dobře opereme, rozdělíme na díly, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a osmažíme na sádle/oleji. více o PRIMA řízky z hlívy
Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém… více o Tvarohové preclíčky
Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky… více o Vaječná omeleta à la Brillat-Savarin
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový… více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu… více o Plněný hermelín
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou(rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme… více o Nakládaný pivní Hermelín
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký… více o Pravé maďarské lečo
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva,… více o „Karamelka“ – bábovka
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a… více o Bártovo ragú
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek,… více o Pomerančová kachna
PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA