Pokud máme korpus po domácku upečený, uřízneme z něj slabou horní vrstvu. V případě kupovaného to dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
Domácí příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa. Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák