Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.
Vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2–3 minuty a nalije se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.
Řezy necháme vychladnout a podáváme. Na povrchu se mohou posypat cukrem.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella