Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.
Vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2–3 minuty a nalije se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.
Řezy necháme vychladnout a podáváme. Na povrchu se mohou posypat cukrem.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany