Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.
Vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2–3 minuty a nalije se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.
Řezy necháme vychladnout a podáváme. Na povrchu se mohou posypat cukrem.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky