Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.
Vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2–3 minuty a nalije se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.
Řezy necháme vychladnout a podáváme. Na povrchu se mohou posypat cukrem.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky