Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plech a upečeme při 200 °C asi 10 minut, až mají světle hnědou barvu. Necháme chladnout a zatím si připravíme krém.
Vše se dá do rendlíku a za stálého míchání přivede k varu. Nakonec varu se tvoří v krému hrudky, ale pokud se neustane v míchání, vytvoří se hladký krém. Povaří se asi 2–3 minuty a nalije se na upečený plát z listového těsta a druhým se překryje.
Řezy necháme vychladnout a podáváme. Na povrchu se mohou posypat cukrem.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.