Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi půl hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když změknou brambory, připravíme si závar ze smetany. Na kulajdu musí být kysaná smetana, ze sladké s přidáním octa se nedocílí ta pravá chuť.
Kysanou smetanu rozkvedláme s moukou na hladké těstíčko. Po částech lijeme do polévky, přitom stále mícháme, aby se mouka rozvařila. Zahuštěnou kulajdu okořeníme sekaným koprem. Pak rozdělíme na talíře půlky natvrdo vařených vajec a přelijeme horkou polévkou. Vejce mohou být i na měkko nebo ztracená, jak kdo rád.
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou