Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi půl hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když změknou brambory, připravíme si závar ze smetany. Na kulajdu musí být kysaná smetana, ze sladké s přidáním octa se nedocílí ta pravá chuť.
Kysanou smetanu rozkvedláme s moukou na hladké těstíčko. Po částech lijeme do polévky, přitom stále mícháme, aby se mouka rozvařila. Zahuštěnou kulajdu okořeníme sekaným koprem. Pak rozdělíme na talíře půlky natvrdo vařených vajec a přelijeme horkou polévkou. Vejce mohou být i na měkko nebo ztracená, jak kdo rád.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem