Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi půl hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když změknou brambory, připravíme si závar ze smetany. Na kulajdu musí být kysaná smetana, ze sladké s přidáním octa se nedocílí ta pravá chuť.
Kysanou smetanu rozkvedláme s moukou na hladké těstíčko. Po částech lijeme do polévky, přitom stále mícháme, aby se mouka rozvařila. Zahuštěnou kulajdu okořeníme sekaným koprem. Pak rozdělíme na talíře půlky natvrdo vařených vajec a přelijeme horkou polévkou. Vejce mohou být i na měkko nebo ztracená, jak kdo rád.
Těsto: do mísy dáme umleté ořechy a cukr, promícháme. Přidáme neušlehané bílky a pořádně promícháme. Přikryjem utěrkou…
více o Výborné čokoládové rohlíčky
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami