Kulajda se zastřeným vajíčkem

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 5
      ks brambory
    • 250
      g máslo
    • sůl
    • 120
      g hladká mouka
    • 3
      dl ocet
    • 10
      ks vejce + ocet na přípravu
    • 500
      ml smetana
    • 2,5
      l drůbeží vývar nebo voda
    • 1
      svazek kopr
    • 4
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      ks houby lišky
    • 10
      ks pepř celý
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list. Důkladně provaříme asi 20 minut, přecedíme přes jemné síto. Do procezené polévky přidáme orestované houby a na kostičky nakrájené brambory. Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr a křepelčí vajíčka. Ta připravíme následovně: V kastrůlku dáme vařit vodu. Vajíčko vyklepneme do octa a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: