Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list. Důkladně provaříme asi 20 minut, přecedíme přes jemné síto. Do procezené polévky přidáme orestované houby a na kostičky nakrájené brambory. Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr a křepelčí vajíčka. Ta připravíme následovně: V kastrůlku dáme vařit vodu. Vajíčko vyklepneme do octa a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Stáhneme z ohně a necháme dojít.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka