lžička
pažitka
až 2 nebo petrželky nebo koriandr podle chuti
pepř mletý
500
g
hovězí maso
vepřového nebo mletého
1
lžička
paprika - sladká
3
ks
bobkový list
0,8
lžička
mletý kmín
3
ks
pepř celý
400
g
fazole v chilli omáčce
možno i s kukuřicí
3
lžíce
olej
70
g
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme kuličky, které opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku, jenom krátce promícháme, přilijeme vodu, přidáme protlak, sůl, bobkový list, pepř, kmín, na malé kousky nakrájené a propláchnuté brambory a vaříme.
Jakmile brambory budou téměř měkké, přidáme fazolky a rozhodneme se, jestli budeme guláš zahušťovat.
V tom případě si rozděláme trochu mouky ve vodě, přilijeme a provaříme.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE