lžička
pažitka
až 2 nebo petrželky nebo koriandr podle chuti
pepř mletý
500
g
hovězí maso
vepřového nebo mletého
1
lžička
paprika - sladká
3
ks
bobkový list
0,8
lžička
mletý kmín
3
ks
pepř celý
400
g
fazole v chilli omáčce
možno i s kukuřicí
3
lžíce
olej
70
g
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme kuličky, které opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku, jenom krátce promícháme, přilijeme vodu, přidáme protlak, sůl, bobkový list, pepř, kmín, na malé kousky nakrájené a propláchnuté brambory a vaříme.
Jakmile brambory budou téměř měkké, přidáme fazolky a rozhodneme se, jestli budeme guláš zahušťovat.
V tom případě si rozděláme trochu mouky ve vodě, přilijeme a provaříme.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček