lžička
pažitka
až 2 nebo petrželky nebo koriandr podle chuti
pepř mletý
500
g
hovězí maso
vepřového nebo mletého
1
lžička
paprika - sladká
3
ks
bobkový list
0,8
lžička
mletý kmín
3
ks
pepř celý
400
g
fazole v chilli omáčce
možno i s kukuřicí
3
lžíce
olej
70
g
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme kuličky, které opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku, jenom krátce promícháme, přilijeme vodu, přidáme protlak, sůl, bobkový list, pepř, kmín, na malé kousky nakrájené a propláchnuté brambory a vaříme.
Jakmile brambory budou téměř měkké, přidáme fazolky a rozhodneme se, jestli budeme guláš zahušťovat.
V tom případě si rozděláme trochu mouky ve vodě, přilijeme a provaříme.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem