Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet. Sušené papričky nasekáme na malé kousky, pórek nakrájíme na nudličky, zázvor na tenké plátky (nebo použijeme špetku sušeného), česnek na jemné plátečky. V misce smícháme všechny přísady na omáčku a odložíme. Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme krátce feferonky. Do ochuceného oleje vložíme kostky masa a restujeme. Pak přilijeme víno, přidáme pórek, zázvor a česnek. Po chvíli přidáme omáčku, krátce podusíme a odstavíme. Před podáváním vmícháme arašídy.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem