Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách dorůžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uložíme stranou v teple. Do vypečené šťávy nasypeme celé cibulky, posypeme je cukrem a necháme 10 minut dusit.
Potom do kastrolu vrátíme maso. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a spolu s olivami je přidáme k masu. Otrháme a v dlani rozemneme snítku rozmarýnu. Posypeme jí pokrm, osolíme, opepříme a zalijeme horkým vývarem. Kastrol nebo pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 40 minut dusit. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo celozrnné pečivo.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní