Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách dorůžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uložíme stranou v teple. Do vypečené šťávy nasypeme celé cibulky, posypeme je cukrem a necháme 10 minut dusit.
Potom do kastrolu vrátíme maso. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a spolu s olivami je přidáme k masu. Otrháme a v dlani rozemneme snítku rozmarýnu. Posypeme jí pokrm, osolíme, opepříme a zalijeme horkým vývarem. Kastrol nebo pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 40 minut dusit. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo celozrnné pečivo.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem