Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
Troubu nastavíme na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby asi hodinu. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk – jen co je v kuřeti!
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami