Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
Troubu nastavíme na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby asi hodinu. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk – jen co je v kuřeti!
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně