Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
Troubu nastavíme na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby asi hodinu. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk – jen co je v kuřeti!
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami