Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
Troubu nastavíme na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby asi hodinu. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk – jen co je v kuřeti!
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem