Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam masaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
Garam masala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou