Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam masaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
Garam masala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky