Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme, zalijeme smetanou a dusíme. Když smetana mírně zhoustne, přidáme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit. Pokud je omáčka řidší, ještě chvíli povaříme, aby se smetana zredukovala – záleží ale na vaší chuti, kdo má rád více omáčky, může mírně zahustit maizenou a neredukovat smetanu. Nakonec přidáme asi půlku plechovky pokrájeného ananasu, opět dle chuti lze dát i více. Prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech provedeních, ale i rýže, či těstoviny.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy