Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme, zalijeme smetanou a dusíme. Když smetana mírně zhoustne, přidáme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit. Pokud je omáčka řidší, ještě chvíli povaříme, aby se smetana zredukovala – záleží ale na vaší chuti, kdo má rád více omáčky, může mírně zahustit maizenou a neredukovat smetanu. Nakonec přidáme asi půlku plechovky pokrájeného ananasu, opět dle chuti lze dát i více. Prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech provedeních, ale i rýže, či těstoviny.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské