Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme, zalijeme smetanou a dusíme. Když smetana mírně zhoustne, přidáme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit. Pokud je omáčka řidší, ještě chvíli povaříme, aby se smetana zredukovala – záleží ale na vaší chuti, kdo má rád více omáčky, může mírně zahustit maizenou a neredukovat smetanu. Nakonec přidáme asi půlku plechovky pokrájeného ananasu, opět dle chuti lze dát i více. Prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech provedeních, ale i rýže, či těstoviny.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory