Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme, zalijeme smetanou a dusíme. Když smetana mírně zhoustne, přidáme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit. Pokud je omáčka řidší, ještě chvíli povaříme, aby se smetana zredukovala – záleží ale na vaší chuti, kdo má rád více omáčky, může mírně zahustit maizenou a neredukovat smetanu. Nakonec přidáme asi půlku plechovky pokrájeného ananasu, opět dle chuti lze dát i více. Prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech provedeních, ale i rýže, či těstoviny.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči