Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme, okořeníme, osolíme, zalijeme smetanou a dusíme. Když smetana mírně zhoustne, přidáme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit. Pokud je omáčka řidší, ještě chvíli povaříme, aby se smetana zredukovala – záleží ale na vaší chuti, kdo má rád více omáčky, může mírně zahustit maizenou a neredukovat smetanu. Nakonec přidáme asi půlku plechovky pokrájeného ananasu, opět dle chuti lze dát i více. Prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech provedeních, ale i rýže, či těstoviny.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví