Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc dotmava), přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali trochu grilovacího koření.
Takto připravené kuře opečeme na cibulovém základu. Z vody, obou omáček, prolisovaného česneku, Solamylu promícháme marinádu. Opečené kuře zalijeme marinádou a dáme péct do trouby. Pečeme a podle potřeby přeléváme marinádou, je-li potřeba i trochou vody. Pečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo s chlebem.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb