Babské kuře Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je promícháme s majoránkou, česnekem, troškou… více o Babské kuře
Kuře MACO Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje… více o Kuře MACO
Asijské kuře Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty… Dětské oslavy jsou velmi populární a sladké pohoštění na nich samozřejmě nesmí chybět.… Celý článek
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu Máta je takový malý zázrak. Je zdravá, krásně voní, když ji zasadíte, roste jako divá, a… Celý článek
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání.… Ač slunečnicová semínka chutnají téměř všem, většinou si na ně vzpomeneme v zimě, když chceme… Celý článek
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl… Grilovaný sýr patří k letní klasice a vůbec nemusí být jen pro ty, kteří neholdují masu.… Celý článek
Kuřecí prsíčka na červeném víně Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl,… více o Kuřecí prsíčka na červeném víně
Formanské brambůrky Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Bori-bori – kukuřičné karbanátky Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, aby jsme… více o Bori-bori – kukuřičné karbanátky
Vepřový guláš Na oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou plec a osmahneme, dokud se maso… více o Vepřový guláš
Americká buchta z domácí pekárny Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Doba pečení je přibližně 1:45. Ořechy, rozinky a… více o Americká buchta z domácí pekárny
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Sedlácké karé (kotleta) – minutka Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je… více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Turiho slavnostní špagety 1. Špagety propíchneme syrovými párky 2. Vaříme špagety s párky v horké osolené vodě 3. nastrouháme sýr, může být i… více o Turiho slavnostní špagety
Marlenka – starodávný recept… Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Nálev na rybí pečenáče 1. Cibuli nakrájíme najemno. 2. Všechno ostatní kromě octa svaříme. 3. Přidáme ocet a můžeme zalít smažené ryby. více o Nálev na rybí pečenáče
Lehký těstovinový salát Uvařené těstoviny necháme vychladnout, zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, přidáme zakysanou smetanu, nadrobno… více o Lehký těstovinový salát
Vláčný mazanec Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru… více o Vláčný mazanec