Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dl horké vody, přidáme česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou. Podle potřeby dochutíme, necháme probublat a můžeme podávat.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem