Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dl horké vody, přidáme česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou. Podle potřeby dochutíme, necháme probublat a můžeme podávat.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu