Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dl horké vody, přidáme česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou. Podle potřeby dochutíme, necháme probublat a můžeme podávat.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči