Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dl horké vody, přidáme česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou. Podle potřeby dochutíme, necháme probublat a můžeme podávat.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví